Hur många typer av sömntabletter finns det? | Green Sverige

sömntabletter medicin

Topp 10 sömntabletter Inkluderar översikt, Doxepin och många andra. Vilka sömntabletter är farliga? de farligaste är zolpidem och temazepam. Receptfria sömntabletter är Unisom och Melatonin. Populära sömntabletter är alprazolam och många andra. Sömntabletter Biverkningar inkluderar yrsel och huvudvärk.

Introduktion:

Om du är som de flesta människor tänker du förmodligen inte på sömntabletter särskilt ofta. Men för den som lider av sömnlöshet eller andra sömnstörningar kan sömntabletter vara en livräddare. Det finns många olika typer av sömntabletter tillgängliga på marknaden, och var och en har sin egen uppsättning fördelar och risker. I det här blogginlägget kommer vi att utforska de olika typerna av sömntabletter och deras för- och nackdelar.

Sömntabletter medicin:

Det finns tre primära typer av sömntabletter medicin: den första kallas hypnotika, som verkar genom att deprimera det centrala nervsystemet; den andra kallas barbiturater, som verkar genom att hämma hjärnans aktivitet; och den tredje kallas bensodiazepiner, som verkar genom att påverka signalsubstanserna i hjärnan.

Hypnotika inkluderar droger som Ambien, Lunesta och Sonata. Dessa läkemedel är i allmänhet effektiva för att hjälpa människor att somna snabbt och sova i några timmar. Men de kan orsaka biverkningar som dåsighet, huvudvärk och yrsel under dagen.

Barbiturater inkluderar läkemedel som Mephobarbital och Pentobarbital. Dessa läkemedel är mycket effektiva för att hjälpa människor att somna snabbt och sova länge. Men de kan vara beroendeframkallande och orsaka biverkningar som dåsighet, förvirring och minnesproblem.

Bensodiazepiner inkluderar läkemedel som Ativan, Klonopin och Xanax. Dessa läkemedel är effektiva för att hjälpa människor att slappna av och somna snabbt. Men de kan vara beroendeframkallande och orsaka biverkningar som dåsighet, förvirring, försämrad koordination och minnesproblem.

Typer av sömnmedicin:

Det finns många olika typer av sömntabletter på marknaden idag. Några av de vanligaste inkluderar:

 1. Bensodiazepiner: Dessa är några av de vanligast föreskrivna sömntabletterna. De fungerar genom att sakta ner det centrala nervsystemet och kan vara mycket effektiva för att hjälpa människor att somna. De kan dock vara beroendeframkallande och ha negativa biverkningar som sömnighet, svindel och desorientering.
 2. Icke-bensodiazepiner: Dessa sömntabletter fungerar på samma sätt som bensodiazepiner men är inte lika potenta. De används ofta för personer som har svårt att somna men inte vill ta ett bensodiazepin. Biverkningar kan vara dåsighet, muntorrhet och magbesvär.
 3. Antidepressiva: Vissa antidepressiva läkemedel kan också användas för att hjälpa människor att sova. De fungerar genom att påverka nivåerna av vissa kemikalier i hjärnan som kan påverka sömnen. Biverkningar kan vara viktökning, sexuell dysfunktion och huvudvärk.
 4. Naturliga kosttillskott: Det finns också många naturliga kosttillskott som påstår sig hjälpa till med sömnen. Även om det finns begränsade bevis för att stödja deras effektivitet, tycker vissa människor att de är användbara. Vanliga ingredienser i dessa kosttillskott inkluderar valerianarot, kamomill och magnesium.

De viktigaste kemiska komponenterna i sömntabletter:

De huvudsakliga kemiska komponenterna i sömntabletter är vanligtvis lugnande eller sömnmedel. Dessa läkemedel verkar genom att deprimera det centrala nervsystemet, vilket saktar ner hjärnaktiviteten och får dig att känna dig dåsig. Vanliga lugnande medel som används i sömntabletter inkluderar bensodiazepiner, icke-bensodiazepiner och barbiturater.

Arbetsmekanismen för sömntabletter:

Det finns många olika typer av sömntabletter och deras verkningsmekanismer varierar. Vissa fungerar genom att inducera sömn, medan andra fungerar genom att hålla dig sova.

Följande är några av de mest populära typerna av sömntabletter:

 1. Bensodiazepiner: Dessa läkemedel verkar genom att binda till GABA-receptorer i hjärnan, vilket ökar aktiviteten hos signalsubstansen GABA och orsakar sedering. Vanliga bensodiazepiner som används som sömntabletter inkluderar alprazolam (Xanax), lorazepam (Ativan) och diazepam (Valium).
 2. Icke-bensodiazepiner: Dessa läkemedel fungerar också genom att binda till GABA-receptorer, men de har en annan kemisk struktur än bensodiazepiner. Vanliga icke-bensodiazepiner som används som sömntabletter inkluderar zolpidem (Ambien), eszopiklon (Lunesta) och zaleplon (Sonata).
 3. Barbiturater: Dessa läkemedel verkar genom att hämma aktiviteten i det centrala nervsystemet. De används inte lika ofta som andra typer av sömntabletter eftersom de kan vara beroendeframkallande och ha potentiellt allvarliga biverkningar. Vanliga barbiturater som används som sömntabletter inkluderar fenobarbital och secobarbital (Seconal).

Andra användningsområden för sömntabletter:

Sömntabletter är inte bara för sömnlöshet. De kan användas för att behandla ett antal andra tillstånd, inklusive:

 • Ångeststörningar
 • Kronisk smärta
 • Epilepsi
 • Menopaussymptom
 • Restless leg syndrome

Naturligtvis är sömntabletter inte lämpliga för alla. Var noga med att prata med din läkare innan du tar någon medicin, även receptfria sådana.

Biverkningar av sömntabletter:

De flesta sömntabletter har liknande biverkningar, som inkluderar huvudvärk, yrsel, dåsighet, illamående och diarré. Mer allvarliga biverkningar inkluderar allergiska reaktioner, kramper och hjärtproblem.

Överdossymtom på sömntabletter:

De flesta överdoser av sömntabletter inträffar när människor tar för mycket av medicinen eller kombinerar den med andra substanser. En överdos av sömnmedicin kan orsaka följande symtom:

 • Dåsighet
 • Förvirring
 • Sluddrigt tal
 • nedsatt koordination
 • Långsam puls
 • Andningsdepression
 • Koma

I svåra fall kan en överdos av sömntabletter vara dödlig.

Populära märken:

Det finns flera olika typer av sömntabletter på marknaden idag. De mest omtyckta består av:

1. Ambien: Ambien är en typ av sömntabletter som tas oralt. Det fungerar genom att bromsa aktiviteten i hjärnan och det centrala nervsystemet. Detta hjälper till att inducera sömn. Ambien tas vanligtvis före sänggåendet och bör inte tas i mer än 7 till 10 dagar åt gången.

2. Lunesta: Lunesta är ett annat oralt sömnmedel som fungerar på ett liknande sätt som Ambien. Det saktar också ner aktiviteten i hjärnan och det centrala nervsystemet för att hjälpa till att inducera sömn. Lunesta tas vanligtvis en timme före sänggåendet och kan tas i upp till 6 veckor åt gången.

3. Rozerem: Rozerem är en typ av sömntabletter som verkar genom att påverka melatoninreceptorerna i hjärnan. Ett hormon som kallas Melatonin hjälper till att kontrollera sömn-vakna cykler. Rozerem tas vanligtvis 30 minuter före sänggåendet och kan tas i upp till 2 veckor åt gången.

4. Sonata: Sonata är ett annat oralt sömnmedel som verkar genom att påverka signalsubstanserna i hjärnan. Neurotransmittorer är kemikalier som överför meddelanden mellan nervceller och spelar en roll för att reglera humör, sömn och aptit. Sonata tas vanligtvis en timme före sänggåendet och kan tas i upp till 2 veckor åt gången.

Var kan man köpa sömntabletter online?

Det finns många online-återförsäljare som säljer sömntabletter. Men inte alla är välrenommerade eller säljer högkvalitativa produkter. För att vara säker på att du får den bästa möjliga produkten är det viktigt att göra din research innan du gör ett köp.

Ett bra alternativ för att hitta seriösa återförsäljare online är att läsa kundrecensioner. Detta kan ge dig en god uppfattning om vad andra människor har upplevt med ett visst företag. En annan sak att leta efter är om återförsäljaren erbjuder en pengarna-tillbaka-garanti eller inte. Detta visar deras engagemang och förtroende för deras varors kaliber.

När du har hittat några potentiella återförsäljare, ta dig tid att jämföra priser och fraktkostnader. Se till att hitta ett företag som erbjuder gratis frakt på beställningar över ett visst belopp. Du bör också överväga om du vill köpa sömntabletter medicin i lösvikt eller individuellt. Att köpa i bulk kan spara pengar, men det är viktigt att se till att du använder hela produkten innan den går ut. Green Sverige är ett bra alternativ om du vill köpa sömntabletter i Sverige. De erbjuder premiumvaror och förstklassig kundsupport.

När du har hittat en återförsäljare du litar på, lägg till sömntabletterna i din varukorg och går till kassan. Se till att läsa igenom försäljningsvillkoren innan du slutför ditt köp. De flesta återförsäljare kommer att kräva att du skapar ett konto hos dem för att kunna slutföra transaktionen. Detta konto låter dig spåra din beställning och kontakta kundtjänst om det finns några problem.

Kan man få sömntabletter utan recept?

Det finns ett antal sömntabletter som är tillgängliga utan recept, men alla är inte effektiva.

Det mest populära receptfria sömnmedlet är difenhydramin, som är den aktiva ingrediensen i Benadryl. Även om difenhydramin kan vara effektivt för att hjälpa människor att somna, kan det också orsaka dåsighet under dagtid och rekommenderas inte för långvarig användning.

Ett annat alternativ är doxylaminsuccinat, som är den aktiva ingrediensen i Unisom. Doxylaminsuccinat anses generellt vara mer effektivt än difenhydramin, men det kan också orsaka dåsighet under dagen. Om du letar efter ett receptfritt sömntablett som är både effektivt och säkert, är din bästa insats att rådgöra med en läkare eller apotekspersonal.

Sammanfattning:

Det finns tre huvudtyper av sömntabletter: bensodiazepiner, icke-bensodiazepiner och barbiturater. Bensodiazepiner är den vanligaste typen av sömnmedicin. De fungerar genom att binda till GABA-receptorer i hjärnan och öka aktiviteten hos signalsubstansen GABA. Detta resulterar i en lugnande effekt som kan hjälpa människor att somna. Icke-bensodiazepiner binder också till GABA-receptorer men har en annan kemisk struktur än bensodiazepiner. Barbiturater är en äldre typ av sömnmedicin som verkar genom att hämma aktiviteten i det centrala nervsystemet.

Comments

Popular posts from this blog

Vad skulle hända om du tog ett Xanax 2mg-piller | Green Sverige

Biverkningar av sömntabletter | Vad du behöver veta | Green Sverige